A tudatos hajápolás egyik fő pillére a parabénmentes és szulfátmentes termékek használata. Egyre többen keresik az ilyen termékeket, az alábbi cikkből kiderül, hogy miért van igazuk.

Mik azok a parabének? 

A parabének a legnépszerűbb tartósítószerek a kozmetikai iparban, melyek a kozmetikumok 90%-ában megtalálhatóak. Bár a parabének a természetben is előfordulnak a kozmetikumokban található parabént mesterségesen állítják elő, ami hozzájárul káros hatásaikhoz. Mivel a vizet is tartalmazó kozmetikumok egy hét alatt megpenészednek, megromlanak, mindenképpen használni kell valamilyen tartósítószert a kozmetikumok elkészítéséhez.

Miért káros a parabén?

Népszerűségüknek több oka van: hatékony baktérium, gombaölő szerek, előállításuk pedig olcsó. Ezen előnyös tulajdonságaik ellenére a parabének használata vitatott téma, ugyanis beigazolódott, hogy ezek használata megzavarják a hormonokat és szerepük van a rák kialakulásában, az ösztrogénszint felborulásában, a szövetekben felhalmozva pedig növelik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben. Számos kísérlet bizonyította, hogy a bőrre kent parabént tartalmazó kencék pillanatok alatt beszívódnak, és bekerülnek a véráramba.

Ha ilyen kozmetikumokat rendszeresen használunk, akkor felhalmozódik a szervezetben, ami állandó jelenléte rettenetesen károkat okoz. 

Milyen egészségügyi problémát okoz?

Vándorolnak a testben, felbukkannak a mellrák sejtekben és a férfi szaporodási szervekben is. A parabének fokozzák a mellrák sejtek osztódását és csökkentik a tesztoszteron előállítását. Az elmúlt évtizedekben számos kutatás vizsgálta már a dezodorokban lévő parabének esetleges szerepét a mellrák kialakulásában és az eredmények általában nem voltak megnyugtatóan.

A gyerekek nagyobb veszélynek vannak kitéve, mert az immunrendszerük még nem fejlődött ki teljesen. Dánia 2011-ben betiltotta a profil és a butil parabént 3 év alatti gyermekek számára készülő kozmetikai tisztálkodási termékekben, a parabének endokrin diszruptor, azaz hormonrendszert károsító hatása miatt.

Az Európai Bizottság fogyasztóvédelemmel foglalkozó tudományos Bizottsága 2010 decemberében hozta nyilvánosságra jelentését a parabének kockázatával kapcsolatban.

Mi a megoldás?

Mielőtt meg vásárolsz egy kozmetikumot bizonyosodj meg arról ,hogy nem tartalmaz parabént. A csomagoláson leggyakrabban a következőképpen vannak feltüntetve: metilparabén E218, ethylparaben E214, propylparaben, butil parabén. Szerencsére ma már kaphatóak parabénmentes samponok és egyéb kozmetikumok. 

Mivel helyettesíti Kevin Murphy a parabéneket?

A Kevin Murphy termékek mindegyike parabénmentes és szulfátmentes, ami duplán jó hír, hiszen a szulfát is kerülendő kemikália, ahogy erről ebben a cikkben is írtam.

A Kevin Murphy samponokban a parabént tocopherollal (E vitamin) és retinollal (A vitamin) helyettesítjük. Ezek a vitaminok meggátolják a szabadgyökök szaporodását, innen ered a tartósító hatásuk.

Kevin Murphy parabénmentes samponok

Rólam

Számtalan vendégem keresett fel azzal a problémával, hogy elégedetlen a haja színével, állapotával. Az én elvem az, hogy nincs lehetetlen.
A cél eléréséhez szükség van:

 1. egy jó fodrászra ???
 2. jó minőségű anyagokra
 3. otthoni hajápolásra

Egy szó mint száz, csapatmunkára! 20 éves szakmai múltamat, a szakma iránti szeretetemet, 10 év világkörüli utazásom során szerzett tapasztalataim eredményét fektetem a munkámba.
Adott egy jó festőművész, de a tökéletes alkotáshoz kell egy jó vászon, jó minőségű ecsetek és festék. Tehát minőségi eszközök.
Innen már szárnyallhat a képzelet és a mester alkothat!

Kevin Murphy különleges fejlesztesű termékeiben megtaláltam azt a "társat" amivel képes vagyok elérni mindazt amit kigondolok például egy festés kivitelezésénél.
A konzultáció nélkülözhetetlen része a munkámnak és szükség van arra, hogy a vendégem megértse, hogy együtt kell velem működnie ahhoz, hogy elérjük az általa kitűzött célt. Megfelelő otthoni terápiával szinten tudod tartani a fodrászüzletből hazavitt állapotot és adott esetben folyamatos javulást érhetsz el vele. Legyen az az eszközök (hajszárító, kefe) használata, megfelelő módon történő hajmosás és a haj kifejezetten célirányos ápolása. A kevesebb több elve valóban igaz, sok esetben a sampon és a balzsam lecserélésével és a helyes hajmosási technikával már azonnal látható, szignifikáns változást tapasztalható.

 

0
  0
  Kosarad
  Üres a kosaradVissza a boltba
   Calculate Shipping
   Kupon