Pontosan mi is a szulfát?

A szulfátok vegyi anyagok, amelyeket a gyártók tisztító vagy habzó szerként használnak. Számos háztartási termékben megtalálhatóak, például habzó tisztítószerek, fogkrém és sok sampon is szulfátokat tartalmaz.

A szulfát egy kémiai vegyület, aminek alapját kókuszdióból és pálmamagolajból nyerik ki. Mindkettő tartalmazza a laurinsav nevű anyagot, amihez nátrium karbonátot és kénsavat adnak, hogy semlegesítsék. Az így kapott felületaktív anyag a nátrium-lauril-szulfát más néven SLS. 

 

Milyen hatása van a szulfátnak a samponban?

Ez a vegyület felelős a habzásért és hajas fejbőrön lévő szennyeződés eltávolításáért, ezzel egyidőben azonban nemcsak a koszt, hanem azokat a természetesen termelődő olajokat is eltávolítja, amelyek nélkül a haj kiszárad. Ezáltal a haj külső szerkezete sérül, ami festett haj esetében a hajszín gyors fakulásához vezet.

A szulfátot tartalmazó samponok ezen túl irritáló hatású is, így például ha nincs rendesen kiöblítve a sampon a hajból, viszkető piros foltok megjelenését idézheti elő az arra érzékenyeknél, akár ekcémát és egyéb bőrproblémát okozhat. Ez a tulajdonsága alacsony koncentráció mellett is aktiválódhat. 

Ezek az összetevők általában megtalálhatók a háztartási mosó és tisztítószerekben is. Gyakran helyettesítik kevésbé irritáló szulfátokkal (SLES nátrium- laureth- szulfát , ALES ammonium- laureth-szulfát). Az olcsó samponokat ezekkel a vegyületekkel és sok más mérgező és szintetikus összetevővel együtt készítik mert olcsók és úgy tűnik hogy „elvégzik a munkát”.

 

Kinek ajánlatos elkerülni a szulfátos samponokat?

Az erősen zsíros hajúaknak vagy korpás fejbőrűeknek úgy tűnhet, hogy hatékony a szulfátos sampon, azonban vannak, akiknek kiemelten javasolt elkerülni a szulfátot és szulfátmentes samponok használatát kell előtérbe helyezni. 

 • Érzékeny bőrűek vagy bőrbetegségre hajlamos emberek
  Az érzékeny fejbőrrel vagy érzékeny hajjal rendelkező személyek erős szárító hatást tapasztalhatnak a szulfátok hatására. Olyan bőrbetegségek, mint például az ekcéma vagy a pikkelysömör, szulfátokat tartalmazó sampon használata után erősebben jelentkezhetnek, a használat után a fejbőrükön viszketést, bőrpírt és repedéseket is tapasztalhatnak. Nekik is érdemes fontolóra venni a szulfátmentes samponok használatát.
 • Száraz, göndör hajú emberek
  A természetesen száraz vagy göndör hajú embereknek szintén érdemes elkerülni a szulfátokat. A szulfátok növelhetik a haj szárazságát és a természetes olajok és nedvesség eltávolítása miatt a hajszálak súrlódása fokozódik, szerkezete sérül és gyengül. A szulfátmentes samponok biztonságos alternatívát jelentenek számukra.
 • Festett és kémiailag megváltozott hajú emberek
  Azok az emberek, akik rendszeresen színezik a hajukat vagy kiegyenesítik vagy göndörítik, szintén érdemes kerülni a szulfátokat, mivel ezek a folyamatok károsíthatják a hajat. A szulfátok ugyanis további stressz terhelést jelentenek a haj számára. vagy hajszárazság 

Szulfátmentes samponok

A szulfátmentes samponokban a habképződés más adalékkal érik el a gyártók, amelyek nem okoznak olyan irritációkat, mint a szulfátok. Ezzel együtt azonban fontos megjegyezni, hogy hosszabb idő lehet a felhabosodás, illetve akár érezheti úgy is az ember, hogy több sampont kell használnia.
Azonban a szulfátmentes samponok ugyanolyan hatékonyan tisztítják a hajat, mint azok, amelyek szulfátokat tartalmaznak.  

 Kevin Murphy szulfátmentes samponok

 

Rólam

Számtalan vendégem keresett fel azzal a problémával, hogy elégedetlen a haja színével, állapotával. Az én elvem az, hogy nincs lehetetlen.
A cél eléréséhez szükség van:

 1. egy jó fodrászra ???
 2. jó minőségű anyagokra
 3. otthoni hajápolásra

Egy szó mint száz, csapatmunkára! 20 éves szakmai múltamat, a szakma iránti szeretetemet, 10 év világkörüli utazásom során szerzett tapasztalataim eredményét fektetem a munkámba.
Adott egy jó festőművész, de a tökéletes alkotáshoz kell egy jó vászon, jó minőségű ecsetek és festék. Tehát minőségi eszközök.
Innen már szárnyallhat a képzelet és a mester alkothat!

Kevin Murphy különleges fejlesztesű termékeiben megtaláltam azt a "társat" amivel képes vagyok elérni mindazt amit kigondolok például egy festés kivitelezésénél.
A konzultáció nélkülözhetetlen része a munkámnak és szükség van arra, hogy a vendégem megértse, hogy együtt kell velem működnie ahhoz, hogy elérjük az általa kitűzött célt. Megfelelő otthoni terápiával szinten tudod tartani a fodrászüzletből hazavitt állapotot és adott esetben folyamatos javulást érhetsz el vele. Legyen az az eszközök (hajszárító, kefe) használata, megfelelő módon történő hajmosás és a haj kifejezetten célirányos ápolása. A kevesebb több elve valóban igaz, sok esetben a sampon és a balzsam lecserélésével és a helyes hajmosási technikával már azonnal látható, szignifikáns változást tapasztalható.

 

0
  0
  Kosarad
  Üres a kosaradVissza a boltba
   Calculate Shipping
   Kupon